Trivselregler

Tänk på att vara rädd om och väl vårda föreningens egendom. 
Kostnader för underhåll och reparationer betalas av alla gemensamt.

Visa hänsyn

Alla boende är skyldiga att visa hänsyn gentemot varandra för att alla ska trivas. Lagen ser strängt på störningar. Återkommande störningar kan i allvarligare fall vara orsak till att man förverkat sin bostadsrätt. Skyldighet gäller i lägenheten men också i gemnsamma utrymmen som tex trapphus, balkonger och på innegården.
Reglerna gäller dygnet runt men är extra angelägna att följa mellan 22:00 på kvällen till 07:00 på morgonen. Man bör därför undvika att köra tvätt-och diskmaskiner under denna tid. Har du fest så informera gärna grannarna i god tid innan om du tror att du stör.

På balkongen


- Skaka eller piska inte dina mattor från balkongen.

- Du får inte grilla på balkongen av brandsäkerhetsskäl (gäller alla typer av grillar kol- gas- eller elgrillar). Grilla gärna på föreningens gemensamma grillplats på innergården eller på ett säkert avstånd från fastigheten.

- Placera dina blomlådor på insidan av balkongräcket (gäller inte för dig som bor på markplan).

Trappuppgång

Om Ni inte vill ha reklam och gratistidningar var vänlig och sätt en lapp med “Ingen reklam” och/eller “Inga gratistidningar” på ert postfack.

Vi vill få bort den reklam som lämnas kvar i trappuppgången efter att den utdelats.

Märk också upp ert namn på postfacket och dörren så att den som delar ut post lämnar i rätt fack.

Vill ni ha hjälp med namnlappar kontakta styrelsen.

Ytterdörrar

Ytterdörrarna till trappuppgångarna får inte stå öppen. Detta på grund av att vattenelementet som sitter i trappuppgången kan frysa och orsaka vattenskada och ur energisynpunkt.

Gemensamma utrymmen

På vind och i källare förvaras personliga tillhörigheter endast på avsedd plats.

Det är förbjudet att ställa saker i gemensamma utrymmen i källare och vindsförråd, det vill säga i gångarna och utanför förråd.

Husdjur

Innehavare av husdjur ska övervaka att dessa inte stör eller smutsar ner på innegården eller i fastigheten.

Andrahandsuthyrning

Uthyrning i andra hand kräver styrelsens samtycke. Begäran om samtycke ska vara skriftlig och innehålla skälet för begäran, tidsperiod och vem som ska hyra lägenheten. Blankett "Ansökan om andrahanduthyrning"

Lägenhetsunderhåll

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för att underhålla lägenheten. Vad som ingår i lägenheten och som ska underhållas framgår av föreningens stadgar. Till lägenheten räknas normalt lägenhetens golv, väggar och tak, inredning i kök och badrum, glas och bågar i fönster samt inner- och ytterdörrar. Om något går sönder måste du se till att det repareras.

Bygga om i lägenheten

Mindre förändringar får göras i lägenheten. Du får t ex lägga nya golv, sätta upp nya skåp eller byta ut vitvaror i köket. Mer omfattande förändringar kräver dock styrelsens tillstånd, t ex om Du vill ta ner en vägg, dra nya rör i kök och badrum. Ibland kan det också behövas bygganmälan för att utföra vissa åtgärder i lägenheten.För komplett regelverk se stadgarna. Kontakta alltid styrelsen innan Du sätter igång!
Tänk också på att ta hänsyn till de omkringboende när Du utför bullerstörande arbeten i lägenheten. Dessa bör i första hand utföras under dagtid (08.00-17.00).

När du skall flytta

Den som köper din lägenhet måste också bli godkänd av föreningen innan inflyttning kan ske. Det är därför viktigt att informerar ev. köpare om vad som krävs för att få medlemskap. Tillsammans med en ansökan om medlemskap ska även ett exemplar av överlåtelseavtalet lämnas till styrelsen. Detta brukar mäklaren sköta.